Melodi Grand Prix

MGP finalen i Trondheim 2024.

Gåte vant finalen i MGP på hjemmebane i Trondheim Spekrum med flest folkestemmer. Vi skal gjøre vårt aller beste sa en veldig glad og fornøyd Gunnhild Sundli.

Plasseringen under MGP 2024 ble slik:
Plassering
Låt
Stemmer totalt
Folkestemmer
Jurystemmer

1

Gåte: Ulveham

250

174

76

2

Keiino: Damdiggida

244

146

98

3

Super rob, Erika Norwich: My AI

165

120

45

4

Gothminister: We Come Alive

115

80

35

5

Dag Erik Oksvold  & Anne Fagermo: Judge Tenderly og Me

105

47

58

6

Miia: Green Lights

76

22

54

7

Margaret Berger: Oblivion

45

19

26

8

Ingrid Jasmin

42

20

22

9

Annprincess: Save Me

33

17

16

1. Keiino “Damdiggida”
Tekst og melodi: Alexandra Rotan, Fred Buljo, Tom Hugo Hermansen, Alexander N. Olsson og Jakob Redtzer

 

Nå er det fem år siden Keiino vant alle sine hjerter i MGP 2019. De har toppet mange forskjellige topplister, blitt en stor radiofavoritt og ikke minst vunnet mange forskjellige priser med låtene sine. Keiino har også blitt nominert til spellemannsprisen. Det er ikke bare i Norge Keiino har blitt store, men de har 150 millioner avspillinger i utlandet. Keiino som står av Alexandra, Fred og Tom Hugo som framførte låta Damdiggida. Dette var en av favorittene under årets MGP, men de ble slått på målstreken dette året og kom på en andreplass. De har bestemt seg at dette var siste gangen de skulle være med på MGP.

2. Annprincess “Save Me”
Tekst og melodi: Annprincess Johnson

Annprincess er det mange som kjenner fra «The Vioce» i 2022. Hun er en artist og låtskriver som elsker å skrive låter som får andre til å føle
seg sterke, sett og hørt. Hun er opprinnelig fra Liberia, men
flyktet til Norge da hun var bare syv år. Annprincess startet
profesjonelt med musikk i 2019 og samme året slapp hun debutsingelen « Middle of the Night». Denne låten fikk hun mye oppmerksomhet fra internasjonalt. I år deltok hun i MGP med låta «Save Me» som handler om ensomhet, at man må stå opp for seg selv og godta hvordan man er. Det ble dessverre en sisteplass for Annprincess i år, men jeg regner med hun kommer sterkere tilbake. 

3. Gothminister “We Come Alive”
Tekst og melodi: Bjørn Alexander Brem

Gothminister eller Bjørn Alexander Bremnes som han egentlig heter fremførte «We Come Alive» under kveldens MGP finale. Bjørn Alexander Bremnes kommer i fra Oslo og jobber til vanlig som advokat, men om natta kommer Gothminister frem. Han har hatt konserter over hele verden med med sitt kostyme. I fjor gav de ut albumet «Pandemonium» som vant kåringen «dark Album of the Year». De er utrolig store i Tyskland og vant flere priser for musikkvideoene sine. «We Come Alive» handler om å tro på seg selv og stå sammen mot all
urettferdighet. Under kveldens fremmføring hadde han med seg Hege
Rødfjell. 

4. Ingrid Jasmin “Eya”

Tekst og melodi: Ingrid Jasmin Vogt og Jonas Kroon

Ingrid Jasmin har vokst opp i Telemark, et av kjerneområdene for norsk folkemusikk, og har familiebånd til Latin-Amerika. Dette kan man godt høre på musikken til Ingrid Jasmin også. Det er en god blanding mellom de forskjellige kulturene. I 2022 vant hun Spellemmannsprisen i åpen klasse for sitt debutalbum «Luna». Hun fikk også stor oppmerksomhet for sitt debutalbum. Hun viser stor energi på scenen og dette er overfører hun til sitt publikum. Det er veldig lett å la seg begeistre av musikken og opptreden til Ingrid jasmin. I Kveld fremførte hun låta «eya» som kom på nest siste plass under årets MGP. 

5. Miia “Gren Lights”

Tekst og melodi: Benjamin Dan Ravn Fahre, Mia Virik Kristensen, Mugoshi David Nhonzi, Emelie og Ida Botten

Miia eller Mia Virik som hun heter kommer i fra Kragerø. I 2015 gav hun ut singelen «Dynasty» som ble det store gjennombruddet for henne. Denne sangen har over 161 millioner avspillinger på Spotify i skrivende stund. I kveld debuterte hun i MGP med låta «Green Lights» som starter et nytt kapittel for henne musikalsk. Det gikk dessverre ikke hele veien til topps i år, men hun vil nok komme sterkere tilbake. Det ble en plass nummer 6 i år for Miia.

 6. Margaret Berger “Oblivion”

Tekst og melodi: Margaret Berger, Anders Kjær, Monika Engeseth og Sivert Hjeltnes Hagtvedt

Margaret Berger vant som kjent MGP i 2013 og hun kom på en imponerende fjerdeplass i Eurovision med låta «I Feed You My Love». I 2004 kom hun ut med debutalbumet «Chameleon» og hun ble nominert til en spellemann med denne låta. Låta «Lifetime Guarantee» fra samme album ble en publikumsfavoritt, og den tilhørende musikkvideoen vant hun en Spellemann for. Mange husker vel henne også fra det populære programmet «Hver Gang Vi Møtes» i 2016. 11 år etter Eurovision-eventyret er Margaret nå tilbake i MGP med låta «Oblivion».

7. Dag Erik Oksvold og Anne Fagermo “Judge Tenderly of Me”

Tekst og melodi: Dag Erik Oksvold, Alexander Pettersen og Anne Fagermo

I år entrer Dag Erik Oksvold og Anne Fagermo MGP-scenen
med låta «Judge Tenderly of Me». Den har allerede fått god
anmeldelse av Adresseavisen
og andre aviser. Anne Fagermo har bemerket seg med med mange talentfulle sanger og er en utrolig dyktig låtskriver. Med sin særegne stemme og unike musikalske stil har hun de siste årene stått på både store og små scener og gitt ut flere singler. Hun er mest kjent for å lage pop/rock låter, men de inneholder også en
country-inspirert sound. 
Dag  Erik Oksvold har en lang artist- og musikkarriere bak seg, hvor han blant annet spilte trommer i «Hver gang vi møtes», «Melodi Grand Prix» og andre større produksjoner. I 2021 ga han ut sitt debutalbum «Back Then», en countryplate som er innspilt i Norge og Nashville.

8. Gåte “Ulveham”

Tekst og melodi: Sveinung Eklo Sundli, Ronny Graff Janssen, Marit Jensen Lillebuen, Gunnhild Sundli, Magnus Børmark og Jon Even Scharer. 

Gåte fikk sitt gjennombrudd i starten av 2000-tallet med tradisjonell norsk folkemusikk og eksplosiv rock. De ble øyeblikkelig veldig populær med sine særegne sanger og musikk. De kom seg fort ut av øvingslokalet og ut på de store scenene. De ble veldig populære med sine spektakulære liveshow. Gåte solgte i denne perioden mer enn 100.000 album, gikk rett til topps på VG-lista og vant Spellemann-pris i 2002 som «beste nykommer» de tok en veldig lang pause fra musikken og denne varte i hele 12 år. Men i 2017 kom de tilbake og har høstet en enorm stor suksess. Nå er bandet klar for å stå på MGP-scenen med låta «Ulveham» for å representere landet sitt.

 

9. Super Rob, Erika Norwich “My AI”

Tekst og melodi: Lars Horn Lavik, Super Rob, Erika Norwich og Kristian Liljan

Erika Norwich er en talentfull låtskriver og artist fra Trondheim. Hun stiller i årets MGP med en litt spesiell partner. Dette er en bestevennen Super Rob. Han er en nesten tre meter høy robot som har alt det nyeste innen KI-teknologi. Erika Norwich fikk ikke den beste oppladningen til MGP med mye negative meldinger, men hun karte så til de grader og motbevise alle de med en fantastisk opptreden og hun fremførte en veldig fengende sang. Hun skal så abolutt ikke være skuffet over en tredjeplass i MGP.